Kábel megmunkálás

  • Tervezés

Vevői igények alapján vállaljuk kábelek fejlesztését, gyártását, mintadarabok készítését és kísérő dokumentációk tervezését.

  • Kábelvágás

A vezetékek feldolgozása során modern géppark áll rendelkezésünkre.

Az egy eres vezetékek vágása és csupaszolása Komax berendezéseken történik. A vágási paraméterek a gép memóriájában eltárolhatók, ami lecsökkenti a gép átállási időt. Rövidebb és hosszabb vezetékek egyaránt feldolgozhatók.

A képen a legújabb kábel feldolgozó Komax Gamma 333PC berendezésünk látható, mely képes az összes beállítási paraméter tárolására. A berendezés elvégzi a vezetékek méretre vágását, csupaszolását és mindkét oldalára az érvég felrakását. A krimpelés megfelelőségét beépített elektronika ellenőrzi.

  • Krimpelés

A krimpelő szerszámok megtervezése, gyártása, beállítása után, csiszolat, húzóerő, átmeneti ellenállás méréssel ellenőrizzük a mechanikus beállítást és a krimpelés megfelelőségét. A csiszolat ellenőrzése mikroszkóppal történik, az adatokat számítógépen tároljuk.

Az érvégek felrakása pneumatikus és elektromechanikus szerszámokkal történik. A képen egy krimpelőgép látható a saját fejlesztésű biztonsági ujjvédő használata közben.

Pneumatikus krimpelő szerszám használata. A berendezés az érvég felrakása előtt a vezetéket csupaszolja. A gép használatával lerövidíthető a gyártási idő.

  • Ellenőrzés

A szerelt kábeleket elektromosan, mechanikusan ellenőrizzük. A mérési adatok a tesztberendezés memóriájába elmenthetők. A mérés eredményéről jegyzőkönyv nyomtatható.

A hálózati kábeleken nagyfeszültségű átütés vizsgálatot végzünk. A sikeres mérésről bizonylatot adunk a vevőnek.

Egységes mérőlapokat használunk, melyek biztosítják a kompakt csatlakozást az ellenőrző berendezéshez.

  • Kábelkonfekcionálás

A konfekcionálás során lehetőség van különleges vevői igények kielégítésére.

A kábelek különböző megmunkálását pneumatikus és elektromos szerszámokkal, gépekkel végezzük. A képen egy csupaszolási művelet látható.

A mechanikus szerelést célberendezések segítik. A képen csatlakozóház szerelése látható karos prés segítségével. A vezetékek és kábelek jelölése feliratozott zsugorcsővel vagy etikettel történik.
A képen a jelölő zsugorcső zsugorítása látható.

  • Kábelkötegelés

A Macher Zrt. az orvos elektronika, érzékelő, és szórakoztató ipari számtalan területére gyárt   kábeleket.
A képen néhány kiválasztott mintakábel látható a teljesség igénye nélkül.
A mechanikus elemeket a vevő szállítja vagy a Macher Zrt. beszállítói hálózatán keresztül vásárolja.

Összetett kábelkötegek gyártása során az összeépítést és végső ellenőrzést a kötőtáblán végezzük.
Ezzel a megoldással hatékonyan végezhető az elektromos ellenőrzés valamint a
gyártási idő is lerövidül.

  • Szerelés

A Macher Zrt. vállalja szerelt nyáklemezek tervezését, beépítését, elektromos berendezések és kapcsoló szekrények szerelését.

Igény szerint vállaljuk részegységek mechanikus szerelését. A kész egység elektromos bemérése és beállítása mérőpadon történik.