Munkahelyteremtő beruházásra nyert támogatást a Macher Kft.

2013. július 11.

Szerdán délben írták alá a Macher Kft-nél azt a támogatói szerződést, mely kilenc új álláshely megteremtését is lehetővé teszi a fehérvári cégnél. A vállalkozás a Nemzetgazdasági Minisztérium által biztosított Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 12.7 milliós támogatást nyert el.

A többek között kábelkonfekcionálással foglalkozó cég ünnepségén részt vett  Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója,Dr. Czomba Sándor államtitkár és dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki büszkeségének adott hangot, hiszen egy olyan hazai vállalkozás fejlődhet tovább a támogatással, amely nagy hozzáadott értékkel dolgozik és exportra is termel. Az ehhez hasonló sikeres pályázatok és ezek eredményeként megvalósuló munkahely-teremtés, valamint beruházás mind tovább erősíti Székesfehérvár gazdaságát – fogalmazott a polgármester.

A támogatás biztosításának kiemelten elvárt feltétele, hogy az adott vállalkozás az éves statisztikai állományi létszám megtartása mellett legalább két éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget vállal. A vállalkozások beruházási hajlandóságának kedvező alakulását mutatja, hogy idén Fejér megyében összesen 49 cég nyújtotta be pályázatát.

A gépészeti és elektronikai társaság húsz éve egy családi házban kezdte működését, ma pedig már üzleti kapcsolatai hosszútávúak, stabil vevőkörrel rendelkezik, és termékeik felét külföldre exportálják. Olyan minősítéssel is rendelkeznek, mellyel a repülőgépgyártás és a hadiipar területén is beszállíthatnak.

A Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. 1991-ben Székesfehérváron a Sóstó Ipari Parkban zöldmezős beruházásként alakult német-magyar vegyes vállalati formában. Fő tevékenységük a kábelkonfekcionálás, elektronikai fejlesztés, elektromechanikai szerelés. A székesfehérvári cég az utóbbi időszak gazdasági válságban hanyatlás helyett megújult, fejlődött és még több fehérvárinak adott munkát, köztük megváltozott munkaképességűeknek is. Jelenleg 90-en dolgoznak a cégnél és kétezer négyzetméteren végeznek gyártást.

Macher Endréné ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Sóstói Ipari Parkban lévő 2000 négyzetméteres üzemcsarnokban a bérmunkát felváltotta a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása. Termelésük 50 százaléka exportra megy.
A Macher Kft. a repülő- és védelmi ipari beszállítóvá válást elősegítő technológiafejlesztéshez nyert 12,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást. A vállalat a pályázat segítségével a 75 fős foglalkoztatotti létszámát 9-cel emeli.

forrás