Mit jelent a vállalkozó felelőssége?

2010. október 13.

Székesfehérvár – Mit jelent a vállalkozó felelőssége, és miért jó üzlet ez? – e kérdésre a választ dr. Szeles Péter, a Magyar Public Relations Szövetség alapítója, elnöke adja meg egy kamarai rendezvényen. 2010. október. 13. szerda | Szerző: Klecska Ernő

Egy vállalkozás sikere attól függ, hogyan reagál a változásokra, kihívásokra. Mit csináljunk másképp? Mi pénzkérdés és mi nem? Hogyan szerezzünk hírnevet? Nem az a kérdés, működjünk-e felelősen. A kérdés az, mikor ismeri fel egy vállalat, hogy hosszú távon csak felelős működéssel lehet sikeres. Ha a cég fontosnak tarja a társadalmi felelősségvállalást, akkor ezt hogy is csinálja? – erről a szakértőkön kívül cégvezetők is beszélnek.

Nincs általános receptje a társadalmi felelősségvállalásnak. A társadalmi felelősségvállalás fogalomhasználataként az angol rövidítés használata terjedt el, így CSR-ként említik a szakemberek. Iparáganként, méretenként, földrajzi elhelyezkedésenként más-más igények merülnek föl, amelyekre az adott vállalatnak kell megtalálnia a legjobb választ. Ez pedig minden esetben kigondolt, koncepciózus kell, hogy legyen. A célok elsősorban hosszú és középtávúak, de az eredmények, ha jól tervezett a cég, már rövid időn belül látszanak.

Az október 28-án (csütörtökön) a Gazdaság Házában 13 órai kezdettel tartandó fórumon előadóink jól hasznosítható megoldásokat kínálnak a vállalati felelősségvállalás hétköznapi gyakorlatáról. A Gazdaság Házában sorra kerülő programra nemcsak vállalatvezetőket vár a kamara égisze alatt működő Minőség Klub, hanem számítanak a gazdasági szférával együttműködő intézmények, önkormányzatok szakértőire, vezetőire is. A CSR csak a multiké? – ezt fordítja le vállalati nyelvre Kurjancsek Judit intézményi kommunikátor. A program házigazdája: Macher Endréné, a Macher Kft. ügyvezetője, a Fejér Megyei Minőség Klub elnöke – tájékoztatta lapunkat Sipos Éva, a kamara főtitkára.

A rendezvényen a vállalkozások egymástól is tanulhatnak, mit is jelent a társadalmi felelősségvállalás a cégeknél, erről beszélnek a Garzon Zrt. és a Füri Kft. vezetői is. A programon való részvétel térítésmentes, de előzetes jelentkezéshez kötött: infofmkik.hu; (22) 510-310; további információ: a www.fmkik.hu kamarai honlapon.

Szólj hozzá

You must be Bejelentkezve hogy hozzá tudjál szólni.