Mindenki másképp csinálja jól! Beszámoló a Macher Kft-nél tett látogatásról…

2011. június 03.

Mik a különbségek egy férfi és egy női vállalkozó között?  Hogyan lehet felállni és tovább menni megoldhatatlannak látszó helyzetekből?  Hogyan lehet a család és a munka egyensúlyát megtartani?

Ezekre és még számtalan kérdésre kaptunk választ a MACHER Kft. – nél tett látogatásunk alkalmával ahol Macher Endrénél Márta cégvezető fogadott minket.

Cége elmúlt 20 évét bemutatva kiemelte azokat a pontokat, ami egy kezdő vállalkozás számára különösen fontosak. Véleménye szerint elsősorban hit kell ahhoz, hogy meg tudjuk valósítani amit akarunk! Fel kell tennünk maguknak a kérdést, hogy hiszünk-e abban amit csinálni akarunk?! Ha igen, akkor menni fog!


A vállalkozás a rendszerváltás évében kezdődött, miután a stabil munkahelyi háttér, ahol Macher Márta fejlesztőmérnökként dolgozott, hirtelen megszűnt. Két kisgyerekkel, munkanélküliként nem állt rendelkezésre más csak az ötlet és a hit, hogy ezt meg fogják valósítani.

Az akkor 3 fővel egy családi házban induló vállalkozás a következetes munka eredményeként ma mintegy 90 fővel, több mint 1000 m2-en működő vállalattá fejlődött, melynek tanulságos fejlődési lépéseit a találkozó alkalmával megismertette velünk, és betekinthettünk az üzem életébe is. Továbbá azt is megtudhattuk, hogyan küzdött meg a vállalkozás két nagy holderejű válsággal 2001-ben majd 2008-ban.

A cégvezető meglátása szerint a válságból való kilábalás kulcspontja az előretekintés! Folyamatosan fejleszteni kell! Ha nem menekül folyamatosan előre egy vállalkozás, elveszíti a versenyelőnyét.


A MACHER Kft. következetesen kitart értékrendje mellett. Számukra az üzleti és az emberi tisztesség elválaszthatatlan. A tisztesség jelenti az õszinteséget, az üzleti és a munkatársak egymás iránti tiszteletét, a személyes és a céges felelõsségvállalást. Fontos, hogy az üzleti életben az emberi dolgok is egyezzenek.

Macher Márta a hosszú évek alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtött az üzleti kapcsolatok kezelése, és a tárgyalástechnika területén is, melyből több érdekes és tanulságos történetet megosztott velünk. Véleménye szerint, a női és férfi vállalkozó között a különbség ember és társadalomfüggő. Nőként talán nehezebb elfogadtatni magunkat, viszont ha ez megtörténik, utána kialakul a bizalom és az empátia, mert egy hölgy a kölcsönös együttműködésre törekszik és nem versenyezni akar. Nőként mindig annyi gesztus adjunk férfi tárgyaló partnerünk felé, amiért nem várunk viszonzást. A férfiak tények alapján tárgyalnak, a nők emocionálisabbak, ezt figyelembe kell venni.

A találkozó nagyon tanulságos volt, a résztvevők elvárásai messze a képzelteken felül teljesültek. Macher Márta rendkívüli személyiség, az általa és vállalkozása által képviselt értékrend minden kezdő és gyakorló vállalkozás számra példaértékű.


További információk a cégről a www.macher.hu oldalon érhetőek el.

Várjuk Önöket szeretettel a következő üzemlátogatásunkra is! Kövessen minket honlapunkon!

Szólj hozzá

You must be Bejelentkezve hogy hozzá tudjál szólni.