KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program a Társadalmi Felelősségvállalás jegyében

2013. július 18.

Vállalatok, civil szervezetek és a helyi önkormányzat összefogásával újítják fel a KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program tagjai a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvodát. 
Vállalatok, civil szervezetek és a helyi önkormányzat összefogásával, eddig példátlan összefogásban újítják fel a KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program tagjai a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvodát. Az együttes felelősségvállalás stratégiája egy olyan innovatív, első alkalommal megvalósuló kezdeményezés, amely optimális megoldást nyújt a résztevők számára, hiszen a különböző tevékenységi körnek, szaktudásnak, kapcsolati tőkének és hatáskörnek köszönhetően a vállalatok összességében jóval többre képesek, mint önálló CSR tevékenységük során.  Az aláírt szándéknyilatkozattal az összefogás résztvevői a szinergia megvalósításában bízva vállalják az együttműködést és együtt cselekvést a helyi közösség érdekében.
A KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program 2013-ban mintaprojektként a székesfehérvári Gyöngyvirág óvoda felújítását tűzte ki céljául, ezzel támogatva a helyi közösség mindennapjait. A kezdeményezés különlegessége, hogy eltérő tevékenységi körű vállalatok, civil szervezetek és az állami szféra vállal partnerséget egy közös projekt megvalósítására.
A szándéknyilatkozat aláírói között van a Macher Kft is.
Az együttműködés stratégiája jóval nagyobb támogatást tesz lehetővé, mint az önálló CSR, hiszen a felajánlások növelik és felerősítik egymás értékét. A székesfehérvári projekt példát mutat a közös felelősségvállalásban és hangsúlyozza az összefogás erejét; együtt többre képesek a szervezetek, fokozni tudják az értékteremtés hatékonyságát. „Egyedülálló kezdeményezésnek tartom a KÉPES projektet, hiszen a vállalatok a civil és az intézményi szektorral együttműködve visznek véghez olyan feladatokat, amelyek a helyi közösség életét jobbá teszik.
A 2013-ban útnak indult KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program egy hosszú távú CSR összefogás, amely a jövőben további partnerek csatlakozását, valamint a mintaprojekt adaptációját tűzte ki céljául, hogy az optimalizált megoldásnak köszönhetően minden vállalat a lehető leghatékonyabban használja fel a CSR tevékenységekre allokált forrásait és az együttműködésnek köszönhetően valódi szinergiát teremtsenek meg.