Húsz éves a fehérvári Macher Kft.

2011. november 07.

A minőség és az emberek a fő érték – húsz éves a fehérvári Macher Kft.


A Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. 1991-ben Székesfehérváron a Sóstó Ipari Parkban zöldmezős beruházásként alakult meg német-magyar vegyes vállalati formában. Fő tevékenységük a kábelkonfekcionálás, elektronikai fejlesztés, elektromechanikai szerelés. A székesfehérvári cég az utóbbi időszak gazdasági válságban hanyatlás helyett megújult, fejlődött és még több fehérvárinak adott munkát, köztük megváltozott munkaképességűeknek is.
A gépészeti és elektronikai társaság húsz éve egy családi házban kezdte működését, ma üzleti kapcsolatai hosszútávúak, stabil vevőkörrel rendelkezik, és külföldre is exportál. A Magyar Király Szállóban szervezett születésnapi ünnepségen a külföldi -köztük több multinacionális vállalat- képviselője is ott volt.


A városnak fontosak a fejődni képes, fejlődni vágyó gazdasági szereplők – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. Kiemelte, hogy Székesfehérvár Önkormányzata nagyon fontos feladatának tekinti a párbeszédet a vállalkozásokkal, továbbá olyan környezet megteremtését, melyben versenyképesek lehetnek a vállalkozások.
Az elmúlt évek gazdasági visszaesése megkövetelte a belső tartalékok feltárását a Machernél, a szervezet átalakítását feladatorientált szervezetből eredményorientált szervezetté. A gyártási folyamatba integrált oktatási tevékenység megvalósításával az alkalmazottak képzettségi szintje emelkedett, ezzel a vállalkozás tudatosan készült a válság utáni időszakra. A társadalmi felelősségvállalás területe kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a vállalat részt vesz több szakmai szervezet munkájában és aktív szerepet játszik a régió iparpolitikájának alakításában. A Macher Kft. stabil jövőképpel rendelkezik, a cég a munkatársait különleges tőkének tekinti.

forrás