Harmadik sikeres évét zárja a helyi vállalatok, valamint a székesfehérvári önkormányzat közös programja

2015. szeptember 28.

A KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program Együtt Székesfehérvárért! 2013-ban indult útjára, akkor tíz vállalat, valamint Székesfehérvár Önkormányzatának partnerségében. A program sikerét, támogatottságát jól mutatja, hogy a résztvevő vállalatok száma 2015-re huszonkettőre nőtt. Az anyagi támogatáson túl önkéntes munkát is vállalnak a felek.

       A KÉPES (Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért!) célja a vállalatok és az önkormányzati szféra összefogása a közösségi értékteremtés jegyében. A program középpontjában az együttes felelősségvállalás áll, mely optimális megoldást nyújt a résztvevők számára, hiszen a különböző tevékenységi körnek, szaktudásnak, kapcsolati tőkének és hatáskörnek köszönhetően a vállalatok összefogva jóval többre képesek, mint önálló CSR tevékenységük során. A program szem előtt tartja a jelenlegi gazdasági és társadalmi körülményeket, így optimális megoldást nyújt a társadalmi felelősségvállalás megvalósítására.

„Közös örömünk az, hogy megint hat-hat olyan vizesblokkot sikerült felújítanunk, amelyek megfelelő minőségben és biztonságos körülmények között várják gyermekeinket, unokáinkat. A városban működő cégek – túl azon, hogy szerencsére nagyon sok embert foglalkoztatnak, továbbá Székesfehérvár költségvetésének legjelentősebb forrásaként tekintélyes helyi adót fizetnek – a közösségformálásban is hatalmas szerepet vállalnak. A KÉPES program tíz céggel indult el a 2013-as Szent István Emlékévben, míg ez a szám mostanra huszonkettőre nőtt. Ebből is jól látható, hogy nagyon szépen bővül a cégek aránya, és az a támogatás, amelyet a vállalatok biztosítanak ahhoz, hogy – az Önkormányzattal közösen – a Városgondnokság kivitelezésében most már nyolc intézmény, negyvenhárom vizesblokkja újult meg teljes egészében ebben a három esztendőben. Ezzel a nemes tevékenységgel több mint ezeréves múltjához méltóan, Székesfehérvár ismét példát mutatott.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki közreműködött a munkálatokban, továbbá reményét fejezte ki, hogy az ilyen és ehhez hasonló alkalmak még erősebbé teszik a közösséget.
A program alapötlete, hogy az abban résztvevő partnerek olyan értékeket hozzanak létre közösen, melyek hosszú távon szolgálják a helyi közösséget. Ez a cél a program első három évében az, hogy a székesfehérvári önkormányzati fenntartású óvodák vizesblokkjai felújításra kerüljenek. A programban idáig hat óvoda vett részt, az idén pedig további két óvodával bővült ez a kör: a programnak köszönhetően a Tolnai Utcai Óvoda, valamint a Tolnai Utcai Óvoda Sziget Utcai Tagóvodája hat-hat vizesblokkja esett át teljes körű felújításon. A résztvevő vállalatok több mint 11.000.000 forinttal támogatják a felújításokat idén. Ezt az összeget az önkormányzat megduplázta, sőt azzal, hogy a Városgondnokság végzi a felújítást, a munkadíj is városi forrásból biztosított. A két érintett óvodába összesen több mint 300 kisgyermek jár.
A programban az idei évben részt vevő cégek:
Adu Alba Kft., Alba Mineral Kft., Alba Plaza, Alcoa-Köfém Kft., Alpha-Vet Kft., DENSO Gyártó Magyarország Kft., GEALAN Hungary Plast Kft., G.E.B.E. Kft., General-Plastics Kft., Halla Visteon Hungary Kft., Harman Becker Kft., Hotel Magyar Király, HTM Zrt., Ivanics Kft., Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., MetaloBox Kft., Mondelez Hungária Kft. – Győri Keksz Kft., Novotel Székesfehérvár, Pannonjob Kft., Varga-Márfy Kft., Videoton Holding Zrt., VT METAL Kft.
Névtelen1
kepes06kepes04