Életműdíjat kapott Macher Endréné, a Macher Kft Ügyvezető Igazgatója

2016. április 13.

Életműdíjat adományozott az FMKIK Macher Endrénének, a Macher Elektronikai és Gépészeti Kft. ügyvezetőjének. A díjat a kamara XLII. Küldöttgyűlésén adták át.

A kamara elnöksége Életműdíjjal jutalmazza meg azt a példa értékű tevékenységet folytató vállalkozót, vagy vállalkozás vezetőjét, akinek évtizedeken át kifejtett áldozatos és magas színvonalú munkája elősegítette vállalata, és ezen keresztül Fejér megye gazdaságának elismertségét, fejlődését.

ÉLETMŰDÍJ”

Macher Endréné ügyvezető, Macher Kft.

Macher Endréné vezetésével térségünk meghatározó versenyképes vállalkozása jött létre. Elkötelezettsége a társadalmi felelősségvállalás iránt példaértékű. A magyarországi minőség kultúra elterjesztésében kiemelkedő személyiség.

A Macher Endréné által vezetett Macher Elektronikai és Gépészeti Kft. az FMKIK Ipari Tagozat tagja. Macher Endréné kamarai küldött, a Fejér Megyei Minőség Klub elnöke, kétszeresen Nemzeti Minőség Díjjal elismert vállalkozás vezetője, a Minőség Nagykövete. Macher Endréné 1991. óta a kft. ügyvezetője, a cég ebben az évben ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Az eredetileg kétszemélyes családi vállalkozás mára mintegy 100 főt foglalkoztató céggé nőtte ki magát.

A gazdasági krízist a cégjelentős fejlesztéssel élte túl, amelynek során a munkavállalói létszámot is növelni tudta.  A vállalkozás működésére az elmúlt több mint két évtized alatt a folyamatos innováció, a nagyobb hozzáadott értékű tevékenység volt jellemző. Macher Endréné meglátása szerint a válságból való kilábalás kulcspontja az előretekintés, az állandó fejlesztés. Vallja, ha egy vállalkozás nem fejleszt folyamatosan, elveszíti a versenyelőnyét. Éppen ezeknek a fejlesztéseiknek köszönhetően nyíltak meg a további piaci lehetőségek, amelyek következtében a vállalkozás – még a gazdasági válság ellenére is – továbbfejlődött. Óriási a cégvezető elkötelezettsége a társadalmi felelősségvállalás és a minőségkultúra iránt.

Macher Endréné a társadalmi felelősségvállalás keretében alapítványokat gondoz és hoz létre, esélyegyenlőségi projektekben vesz részt, megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztat, mindemellett aktív szerepet vállal a helyi közösség életében. Mind társadalmi, mind szakmai területen nagy gondot fordít a versenyképes működésre.

A gondos tervezés és gyártás eredményeként az általa vezetett vállalkozás számtalan díjat nyert az évek folyamán.

Nemzeti Minőség díjjal ismerték el a Macher Kft. tevékenységét 2000-ben és 2009-ben.

Humán tevékenységéért háromszor nyerte el a Családbarát Munkahely elismerést, valamint hat alkalommal a Legjobb Munkahely díjat.

Környezetvédelmi tevékenységért 2001 és 2004 között minden évben a Tiszta, virágos és egészséges Székesfehérvárért címet nyerte el a kft.

Macher Endréné:

2000-ben Kiemelkedő színvonalú vállalkozói tevékenységért nyert díjat,

2004-ben a Nemzeti Minőségi Díj Nagykövete lett,

2003. évi kiemelkedő munkájáért az Év vállalkozója díjjal tüntette ki az FMKIK,

2003-ban Minőségért vándordíjat érdemelt ki az ISO FÓRUM-tól,

2010-ben az Év termelő és szolgáltató vállalkozója  címet vette át,

2012-ben Kamarai munkáért díj elismerő oklevélben részesült,

2016-ban Életműdíjat adományozott a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyet az április 12-i küldöttgyűlésen adtak át.

forrás