A Macher továbbra is egyet jelent a minőséggel

2009. november 25.

Székesfehérvár – Több elismerést is bezsebelt az elmúlt héten a Macher Kft. és – ráadásul – újabb, dán piacot is szerzett. Az ügyvezető szerint fontos az őszinte kommunikáció. 2009. november. 24. kedd | Szerző: Kiss László

Macher ünnepi tortája

Tortával ünnepeltek hétfőn a székesfehérvári Macher Kft.-nél (Fotó: Nagy Norbert)

Tortával ünnepeltek hétfőn a székesfehérvári Macher Kft.-nél. A speciális ipari elektronika területén 1991-es megalakítása óta tevékenykedő családi vállalkozás 70 dolgozójának több oka is van az ünneplésre: minként azt már hírül adtuk, pénteken, a Parlamentben vehette át a cég képviselője az idei Nemzeti Minőség Díjat. A kitüntetést kis- és középvállalati kategóriában – eddig egyedüliként – már másodszor ítéltek oda a társaságnak. A cég nem csupán az üzleti kiválóság terén ért el kiemelkedő eredményt, de ismét sikeresen szerepelt a Legjobb munkahely címért zajló versenyben is – mondta el az ünnepségen Macher Endréné ügyvezető igazgató. A cég tavaly iparági első lett a megmérettetésen a termelővállalatok kategóriában, s most – mint elhangzott – nem sokkal csúsztak le ezen cím ismételt elnyeréséről. A felmérés szempontjai közül kiugróan magas elégedettség nyilvánult meg a dolgozók részéről a felső vezetés irányába, és kiemelkedőnek bizonyult a cég az emberi megbecsülés, valamint a munka-élet egyensúly terén. Amiben javítani lehetne a jelenlegi helyzeten az a fizetések, illetve a juttatások területe. A már 2000 négyzetméteres üzemcsarnokkal rendelkező cég 2001-ig a bérmunkára alapozta tevékenység. Amikor ez a lehetőség – szinte egy csapásra – megszűnt, diverzifikálták piacaikat. A nagyobb sorozatok gyártásáról a nagy szaktudást igénylő, kis sorozatnagyságú termékek gyártására került előtérbe, és a németországi, valamint a hazai megrendelők mellett újakat kutattak fel. Igy a Macher Kft. ma már Svájcba, Svédországba, Spanyolországba és Franciaországba is szállít. Tegnap jelentették be, hogy a múlt héten egy dán megrendelővel is szerződést írtak alá.

A gazdasági válságra gyors választ adott a cég, ennek köszönhetően sem a dolgozói létszámot, sem a béreket nem kellett csökkenteni – mondta el lapunknak Macher Endréné, aki szerint fontos, hogy a nehézségekről is őszintén kommunikált a dolgozókkal. A munkatársi elkötelezettséget példázza, hogy az elmúlt hónapokban, amikor létérdek lett a vevők megtartása, sem kellett a túlórát elrendelni.

Ugyancsak eredményesen szerepelt az idei Nemzeti Minőség Díj pályázaton a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is. A szervezet az európai üzleti kiválóság terén elért kiváló eredményért négycsillagos, Elismerés a Kiválóságért (Recognised for Excellence) kitüntetésben részesült pénteken az Országházban tartott díjátadó ünnepségen.

Forrás: http://www.fmh.hu/gazdasag/20091124_egyedulikent_duplaztak

Szólj hozzá

You must be Bejelentkezve hogy hozzá tudjál szólni.