A Macher Kft az első KKV az Óbudai Egyetem stratégiai partnerei között

2015. augusztus 26.

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.
A Macher Kft. a székesfehérvári KKV-k közül elsőként kötelezte el magát az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának duális képzése mellett. 
A Macher Kft. a székesfehérvári KKV-k közül elsőként kötelezte el magát az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának duális képzése mellett. A hamarosan induló (2015. év szeptember) Mérnök informatikus alapképzési szakon 1 fő hallgatót fogadnak vállalati partnerként. A cég 2016. év szeptemberétől duális gépészmérnök alapszakon 2 fő hallgató, duális villamosmérnök alapszakon 1 fő hallgató gyakorlati képzésében vesz részt. A hagyományos képzésben részt vevő hallgatók szakdolgozatot írhatnak, vagy nyári szakmai gyakorlatukat teljesíthetik a cégnél.

A Macher Kft. 25 éves jelenlétével, munkájával, stabilitásával, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara jogelődintézményeivel közel 50 éves székesfehérvári életével, múltjával átérezve felelősségüket felismerték az innovációban, a gazdaságfejlesztésben meghatározó szerepüket, a megállapodás aláírásával fejezik ki hosszú távú stratégiai partnerségüket és elköteleződésüket Székesfehérvár és térsége társadalmi-gazdasági fejlődése iránt.

Az együttműködés létrejöttét Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is méltatta: .„Mára elmondható, hogy Székesfehérvár a hazai duális képzés mintavárosa. Büszke vagyok arra, hogy mind az Óbudai Egyetem, mind az itt működő cégek nyitottak az újdonságokra, és az Önkormányzat partnerségével egyre szélesebb körű az együttműködés a jövő műszaki szakembereinek oktatásában. A Macher Kft. saját gazdasági tevékenységén túl mindig nyitott volt a helyi ügyekre, folyamatosan jelen vannak minden fontos fehérvári kezdeményezésnél, immár a duális képzés kiszélesítésében is partnereink.”

Prof. Dr. Fodor János,az Óbudai Egyetem rektora kiemelte:„Az Óbudai Egyetem a 21. század egyeteme, amelynek legfőbb erőssége a gyakorlatorientált képzés. Meggyőződésem, hogy – a mai ipari trendek gyors technológiai változásainak következtében – ez megvalósíthatatlan anélkül, hogy prominens cégeket ne vonjunk be oktatási-kutatási-fejlesztési tevékenységünkbe. A mai megállapodás ugyanakkor szervesen illeszkedik abba a folyamatba, amelynek célja egy tudásalapú, magas hozzáadott értéket létrehozó ipar működésének segítése.”

Macher Endréné a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a cég sikere és fejlődése a képzett munkaerő biztosításán alapszik. “A technika gyors fejlődése szükségességé teszi a kutatás-fejlesztés területén az együttműködést, amely a cég versenyképességének záloga. Ez az együttműködés megtisztelő, ugyanakkor felelősség és feladat is a cég számára, amelyet a fenti célok megvalósítása érdekében vállaltunk.” – tette hozzá. A beszédeket követően aláírták a stratégiai partnerségről szóló megállapodást, amelyet Prof. Dr. Fodor János, az Óbudai Egyetem rektora, Macher Endréné a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft ügyvezető igazgatója és Dr. Györök György, az OE Alba Regia Műszaki Kar dékánja látott el kézjegyével.

forrás