november, 2016

25 éves a Macher Zrt.

2016. november 07.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte 2016. október 27-én a Macher Gépészeti és Elektronika Zrt. A Hotel Magyar Királyban rendezett eseményen cégtörténeti kiállítás nyílt, majd köszöntőkkel, színpadi produkciókkal, fogadással folytatódott a program.

A Macher Gépészeti és Elektronikai Kft. – ma már zártkörű részvénytársaság – kisvállalkozásként, egy családi házban kezdte meg működését három fővel 1991-ben. Macher Endre és felesége, Márta a rendszerváltást követően állás nélkül maradt. Endre 1946-ban kitelepített nagybátyja ekkor tért haza Magyarországra, ő egy száz négyzetméteres családi házat biztosított alaptőkeként a vállalkozás elindításához. A Macher házaspár a tudását és az akaratát adta, bérmunkával indultak egyetlen eszköz és berendezés nélkül, innen fejlődtek egy ma már 120 főt foglalkoztató vállalkozássá.

A Macher Zt. szakterülete a bonyolult, magas hozzáadott értéket képviselő kábelek, kábelkötegek, komplex elektromechanikai rendszerek tervezése, fejlesztése, gyártása. A cég innovatív technológiákat alkalmaz az elektronikai ipar kiemelt területein. Főbb kompetenciái az elektromechanikai fejlesztés, szerszám- és célberendezés gyártás, gyártástechnológiák kidolgozása, kábelkonfekcionálás, fröccsöntés és fémgőzölés.
Stabil jelenlétének és munkájának köszönhetően a Macher Zrt. neve egybeforrt a minőséggel és a folyamatos megújulás képességével. A családbarát munkahelyként is minősített cég meghatározó szerepet tölt be Székesfehérvár gazdaságában, komolyan veszi a folyamat-orientált, közösségközpontú munkavégzést, a csapatmunkát és a társadalmi felelősségvállalást. A vállalkozás a 2015 augusztusában aláírt stratégiai partnerségi megállapodásnak köszönhetően, a székesfehérvári KKV-k közül elsőként csatlakozott a duális műszaki felsőoktatási képzéshez.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a Macher családot, a cég partnereit, valamint a volt és jelenlegi alkalmazottait. A város egésze nevében köszönetét fejezte ki a cégcsoportnak, amely rengeteget tett a közösség formálása tekintetében a munkahelyek megteremtésével és a pénzügyi teljesítésével is. „A Macher Zrt. az adóforintok befizetésével soha nem tekintette kipipáltnak a társadalomhoz, a város fejlődéséhez való hozzájárulását. Soha nem mondta azt, hogy megfizette az adóját és ezért mit kér cserébe! Ez a cég nagyon sokat tett a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Új technológiái, telephelyi fejlesztései sokat jelentenek egész Fehérvárnak. A városnak nem volt olyan kérése, melyben partnerként ne számíthatott volna a Macher családra és az általa felépített vállalkozásra. Ez már nem a kötelező kűrökhöz, hanem a lokálpatriotizmushoz, az elkötelezettséghez tartozik, és annak felismeréséhez, hogy a gazdasági szereplők és a város csak együtt tudnak fejlődni.” – hangsúlyozta a város vezetője.

„A negyedszázados évforduló egy olyan mérföldkő, amikor megállunk, visszanézünk a múltra, az elért eredményeinkre és egyben előre is tekintünk, arra, hogy mit tudunk adni a jövőnek. Mi egy ösztönös kisvállalkozásként indultunk, amiből folyamatosan váltunk vállalattá. Örömmel mondhatom, hogy 2016 október 1-től zártkörű részvénytársaságként működik tovább a cégünk. Ez mind a belső munkatársak, mind pedig a külvilág felé egy átláthatóbb, transzparensebb működést jelent, amivel a bizalom erősítése a célunk.” – hangsúlyozta Macher Endréné elnök-vezérigazgató. Hozzátette: számukra a megrendelők a legfontosabbak, akik inspirálják a céget a jövő irányába. Nekik köszönhetik a folyamatos fejlődésüket, a jövő kihívásainak megfelelő gépparkjukat és az infrastruktúrájukat. Az ezt kiegészítő emberi tudás és szilárd értékrend vezetett a 25 éves sikerhez.

macher25-07